[Ostatnia aktualizacja 10.10.2013]
W ramach warsztatów z zasad żywienia i gotowania dla osób chorych na Zespół Pradera-Williego, które odbyły się w dniach 5-6.10.2013 roku, zostało przygotowanych 18 potraw, które charakteryzują się:
- niską ilością kalorii porównując m.in. do ich odpowiedników przygotowanych w tradycyjny sposób (pizza czy babeczki),
- zawierają propozycje niskokalorycznych sosów,
- są bogate w składniki odżywcze, w tym ze względu na zastosowane składniki oraz czas gotowania warzyw,
- wyglądają atrakcyjnie i kolorowo,
- mogą być smaczną alternatywą dla wszystkich członków rodziny,
- ich przygotowanie nie powinno zająć zbyt dużo czasu.
Ze względu na duże zainteresowanie Rodziców, którzy nie mogli z różnych względów wziąć udziału w załączeniu propozycje wszystkich potraw (>>>).
W przypadku jeżeli znają Państwo inne ciekawe propozycje potraw zachęcamy do wysyłania ich na adres Stowarzyszenia. W miarę możliwości będą one dodawane do listy przepisów opublikowanej na stronie.